Den självkylande ölburken

IC Can från Tempra Technology kan ha kommit på den perfekta uppfinningen för ölentusiaster. Den sägs ha tagit 20 år att utveckla, så man får ta det enligt devisen ”den som väntar på något gott”.

Den självkylande ölburken

Att vänta på att ölen ska kallna är ett utspritt problem, men nu kan problemet ha hittat en lösning. Tempra Technology erbjuder en kallare framtid med I.C. Can. Den använder en förvånande enkel teknik med vattenavdunstning för att kyla öl med minst 16,7 grader Celsius.

Med en kyltid på endast fyra minuter, kan det här vara framtiden för kallare öl och andra drycker. Den innovativa och banbrytande delen av denna produkt härrör från de senaste framstegen inom termisk isolering och vakuumvärmepumpsteknik. IC Can är försedd med en förångare. Denna enhet innehåller en speciell gel som suger värme från den varma ölen som omger den. Värmen dras sedan ut från förångaren via ett vakuum, och absorberas av små korn i botten av IC Can.

Utöver sin imponerande uppfinningsrikedom är skaparna av IC också övertygad om att deras produkt är helt säker och miljövänlig. Det bästa av allt är att tekniken är så billig att den kalla ölen inte behöver bli nämnvärt dyrare än den är idag.