Genomskinliga mobiltelefoner – är det framtiden?

Genomskinlig smartphone-2

Transparenta prylar är coola och ser automatiskt futuristiska ut, med tanke på alla sci-fi-program och filmer som använt genomskinliga rekvisita.

Genomskinlig smartphoneDe trotsar ibland all logik, särskilt vad gäller tekniken som är inblandad. Men flytande kristallteknik och dess ständiga växling mellan öppnen och sluten, används för att göra en transparent telefon möjlig. Frågan är hur det fungerar i praktiken?

Några företag, däribland Polytron Technologies, arbetar med att producera en transparent smartphone. Deras glas ”smart glass” ser vitaktigt ut, men när enheten är påslagen byter molekylerna plats och enheten blir genomskinlig.

Uppenbarligen blir inte annan teknik i telefonen som SIM-kort, SD-kort, batteri, högtalare, kamera m.m. inte transparenta. Polytron räknar med att ett ogenomskinligt filter ska kunna täcka över de mindre intressanta ytorna. Fungerande prototyper förväntas i år och med lite tur hittar Polytron några intresserade mobiltelefontillverkare och blir en OEM-partner. Så håll utkik efter transparenta telefoner inom en snar framtid (om du kan se dem).